
Ptrtvifitusan! ! ! Nu har jag gjort bort mig - igen. Jag har handlat fäsklägg från en sån där j-a storproducent där det bara gäller att ösa ut kvantiteter. Det var extrapris på ICA och snålahusmorsreflexen gjorde att jag tog en lägg. Hmm? -blodigt i paketet trots att det är rimmat? Sköljer av och sen ner i grytan med lagerblad lök och peppar och kokar tills benet släpper så där lagom. Potatemos eftersom det är vardag(rotmos så blir det helgdag när som helst i veckan).
Fiskar upp bitarna ur grytan och konstaterar att läggen är skäggig(!) (= illa dåligt skållad) Skär ned den från benet och kan då konstatera att den inte är ordentligt rimmad, köttet är grått någon cm in och ända in till benet och smakar inte alls salt. Dessutom kom det en eftersmak som inte kändes bra så det var nog inte bara skägget som var kvar....
Bara att kasta köttet och kokspadet och ta lärdom! Tillbaks till den lokale handlaren och bra gårdsbutiker som tar ansvar för sina varor.
