Sidan 4 av 4 FörstaFörsta ... 234
Resultat 31 till 36 av 36

Ämne: Motorcykelljud

  1. #31
    Medlem Molgans avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Luleå
    Inlägg
    1 689
    Citat Ursprungligen postat av Blues Visa inlägg
    Har jag missat nåt ?????????? i starten på tråden va de bedrövligt med cyklar som låter,nu i slutet suktar ni efter H-d som ska gå med öppna stryter för att gå bra,töcker att de velas för mycket här,men de e min uppfattning.
    Är skillnad på ljud, finns tysta hojar, hojar som låter högt och så såna som låter illa. HD (eller HD-kopia) med raka rör låter illa enligt mig medans en med rätt ljuddämpning låter mysigt. Kanske är märkt av att varje custom med raka rör härikring tycker att det är grymt kul å ge stumt i stan, hade dom gått lite fortare skulle oljudet snabbt försvinna men nu tar det ett tag för dom att avlägsna sig..

    Skulle f.ö. gärna ha mer stånk i min eftersom det enda som hörs nu är rasslet från toppen. Prövade en kort slip-on utan insats och det lät horibelt högt så orginal e tebax tills jag fixat strypning.

  2. #32
    Bloggare Ninas avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    Sthlm
    Inlägg
    6 430
    Som jag menade är dovt muller att föredra, modell Ducatin som är på filmerna, HD's ljud är alltid gott (tror t o m att ljudet är patenterat) men de jag inte gillar är raka rör, wanna-be's som dundrar förbi och smattrar högt och (o)ljudligt. Min Trajja är lite på gränsen men okej. Den smäller fint vid avsläpp, den ska tydligen göra det med dessa dämpare och bestyckning (har frågat Triumph). Här är jag försiktig om jag ser att det finns folk i närheten, då smyger jag ner farten så den inte smäller i piporna bak.

  3. #33
    Medlem Mats Liifvs avatar
    Reg.datum
    sep 2008
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    4 557
    Visst är det mysigt med dovt muller! Saknar min gamla BMW 1100 GS med Remussystem. Det ljudet var i toppklass Fick beröm både av grannar och varje gång på besiktningen, faktiskt.

  4. #34
    Tjaa..det handlar som vanligt om att smaken är som baken... Huruvida folk i allmänhet störs av ljudet eller ej är högst individuellt.

    Mina egna erfarenheter av detta är enbart positiva. Det händer mer eller mindre varje tur att man får tummen upp av andra trafikanter, fotgängare som vänder sig om och ler, samt bilister som vevar ner rutan lite när de står bredvid vid rödljusen

    Ducatina som jag länkade till tidigare i denna tråd har 50 mm system monterade och själv kör jag med 54 mm system som låter något högre. Det ligger dock inom ramarna för vad som är lagligt(103 db), om än på gränsen.. Har blivit stoppad av polisen ett par gånger och de ger också beröm till hojen, "gott ljud i de där, kör lugnt bara". Besiktar också med systemet monterat och det har gått alldeles utmärkt, "klart att de här maskinerna ska låta lite".

    Personligen tycker jag dock att "raka rör" är att överdriva oavsett vilken maskin de sitter på. Inte konstigt att de finns de som upplever det som störande..

  5. #35
    Medlem Guzzi-Leifs avatar
    Reg.datum
    jun 2007
    Ort
    Värmland
    Inlägg
    1 217
    Är det lagligt och man kör med insidan där det behövs (=alltid), kan inte ens jag komma på något att klaga över...

    Är det en nyare båge är väl lagligt = original/replika mht helfordonsgodkännandet?

  6. #36
    Citat Ursprungligen postat av Guzzi-Leif Visa inlägg
    Är det en nyare båge är väl lagligt = original/replika mht helfordonsgodkännandet?
    Nu har jag visserligen 2004 års modell, men modellen har ett sk helfordonsgodkännande inom EU. Vilket bl.a. innebär att vid registreringsbesiktning måste hojen vara i orört originalutförande.

    Men vid vanlig kontrollbesiktning och/eller sk flygande besiktning gäller gränsen 103 db.

    Men ljuddämpare av sk absorbtionstyp(som mina Termignoni) mattas med åren. Handen på hjärtat så är de nog inte 100% lagliga längre. Om någon övernitisk konstapel skulle bestämma sig för att kontrollera närmare är man som tur är med i bullerfonden...

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •