Sidan 2 av 3 FörstaFörsta 123 SistaSista
Resultat 11 till 20 av 29

Ämne: Mecktips Yamaha xj650 4ko

  1. #11
    Citat Ursprungligen postat av baggen1970 Visa inlägg
    Bifogad fil 7676
    Luta förgasaren tills du ser att flottörnålen stannar mot förgasaren , inte så du ser att den lilla knappen på toppen börjar tryckas ihop.
    Sedan håller du förgasarna så eller lägger dom på en handduk i rätt läge , sedan mäter du ifrån förgasaren kant där flottörhusets skruvas fast och till toppen på flottören.
    Sen är det bara till att kolla så alla 4 ligger på samma höjd och så nära som 17,5mm som du kan komma.

    Finns ett sett att kolla flottörhöjden på utan skruva ur förgasarna , genomskinlig slang på tappningsskruven under förgasaren så ser du nivån i förgasaren.
    Borde stå vart nivån skal ligga där med , står så i min värkstadsbok.

    Kolla här om du kan hitta service manualen eller workshop manual , ladda hem gratis utan registrering i PDF format
    https://www.manualslib.com/

    Justera höjden : https://www.youtube.com/watch?v=Qk5_wTJbTHQ

    Kolla höjden med förgasarna på hojen : https://www.youtube.com/watch?v=yI9_NBcpzo4

    Jag har kollat nivå både i torrt läge och med vätska i, det såg rätt bra ut! Jag tänkte göra eget synk verktyg med slangar kommer det att funka må tro ?

  2. #12
    Medlem
    Reg.datum
    sep 2015
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    751
    Inga problem att bygga själv , sett många filmer och bilder där folk gjort det själv.
    Men om du bara skruvat av flottörhuset , ut med dom 2 munstycken och in med grejerna igen så borde inte synkningen vara ändrat sen innan.
    Jag trodde du hade plockat isär förgasarna helt.
    Ut med dom 2 munstycken göra rent , använd carb clean och spruta igenom alla kanaler mm , blås rent med tryckluft , kolla flottörnivån och att flottörnålen tätar.
    Vänd förgasaren upp och ner , blås igenom bensinslangen och tätar flottörnålarna som dom skal kan du inte blåsa , alternativ blås medans du vänder dom så känner du när dom tätar.

    Såg någon video att du har nog några munstycke under membranet med , inte fel att kolla upp dom med .

  3. #13
    Nej jag tog loss förgasaren, rengjorde låg o högfartmunstycken, slopade rent alla hål i delar sen satte in ihop det igen.
    Under den tiden jag har haft den har jag aldrig riktigt kunna få en bra tomgång? Det va drf jag rengjorde den. Jag ska prova synka o se om det blir bättre, annars antar jag att ventilerna måste justeras oxå

  4. #14
    Medlem
    Reg.datum
    sep 2015
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    751
    Om du måste ändra lite på nått ventilspel så måste du synka igen för det ändrar sig , om du bara gör en koll och alla är inom spec behövs inte synkningen.

  5. #15
    Nytt problem, jag får inte igång hojen! Jag har ingen gnista på alla 4 tändstift, kan start relät gör att det blir så? Det är sönder

  6. #16
    Medlem
    Reg.datum
    sep 2015
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    751
    Går motorn runt så funkar start relät vill jag nog påstå om jag inte är helt fel ute.
    Jag hade precis liknande problem på min hoj att den gick runt på startknappen men ingen gnista och då var det problem med en kabel i tändningslåset som lossat.
    Kolla kabeln som går ifrån tändplattan/pickuppen och upp till tändspolarna som ger signal når den skal tända , kolla så alla kontakter ser bra ut och är intryckta igen.
    Vad pillade du på sist innan den inte ville tända ?

  7. #17
    Jag har kollat alla Sladdar o säkringar allt det bra ut,
    Förr kunde jag starta den på startknappen men ibland så rassla det det och jag hörde ett klickljud från start reläet, nu kan jag inte starta den genom knappen utan jag sätta en mejsel mellan dom
    Två polerna på start reläet, startmotorn drag runt men jag får ingen gnista och jag hör inget klickande ljud från start reläet. Kan det vara så att ifall ett startrelä är paj att man inte får gnista? Jag har sett på ett schema så verkar det som att det är samman kopplat till tändspolarna?

  8. #18
    Medlem
    Reg.datum
    sep 2015
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    751
    Låter inte som startrelät inte mår helt bra med tanke på att du måste använda skruvmejseln men du skal ju ha gnista ändå
    Inte så att du kommit åt dödarknappen och därför inte kan använda startknappen men när du kör skruvmejseln så går man möjligen om den säkerhetsgrejen?
    När man hör snabba klickande ifrån relät så brukar det betyda att strömmen är lite låg så kolla hur batteriet mår och spänningen när du provar starta.
    Vet att min kan startmotorn gå runt men inte ge gnista om batteriet inte ger fullt , många som felsökt i flera dagar och sen bytt batteri så funkar allt igen.

  9. #19
    Jag ska prova med startkablar till bilen, men jag tror att startreläet har gett upp det ju helt dött nu hör man inget ljud alls från det, mc batteriet har jag laddat för varje gång. Dödgreppet har jag inte rört.
    Frågan är så att startreläet är sönder om
    Det är det som gör att jag inte får gnista? Skickar en bild från ett xj forum jag hitta så ser du att det är sammankopplat.CF173F60-8CF7-4252-8C69-77C9A6D864BC.jpg
    Jag ska väl mäta allt med en multimeter o kolla

  10. #20
    Medlem
    Reg.datum
    sep 2015
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    751
    Tycker att du borde ha gnista när du använder skruvmejseln men man vet aldrig , låter som om ett nytt relä behövs i vilket fall som helst.
    Ha inte bilen igång vid starthjälpen , kan tydligen överbelasta din hojs system då , vet ej om det stämmer men jag kör alltid med bilen avstängt och det funkar finfint .

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •