Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > MC-relaterat > Mekhörnan

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2012-02-05, 21:17   #1
flygare69
Medlem
 
Reg.datum: jan 2012
Bor: Trelleborg, Skåne
Hoj: Honda Shadow VT600

Inlägg: 22
Standard Spöken i mina blinkers

Upptäckte idag att mina blinkers bara funkar med ljuset avstängt. Tänder jag halvljuset/helljuset så går de inte alls. Har jag ljuset avstängt och blinkersen på, men trycker in bromsen så tänds bromsljuset och blinkersen slocknar tills jag släpper bromsen.
Min första tanke är att batteriet inte orkar. Satte det på laddning och hoppas att det funkar nästa gång jag är i garaget. Har mekat en del och använt batteriet en del så det visade sig behöva lite laddning. Tror ni att jag är rätt på det, eller kan det vara något annat som spökar? Är lite nojig för att det inte ska funka med fulladdat batteri heller. Kan informera om att jag monterat Kellerman 3in1 bak och små ledblinkers fram. Har monterat enligt beskrivning så jag vet inte annars vad felet kan bero på.
flygare69 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-05, 21:24   #2
pentti01
Medlem
 
pentti01s avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Bor: Storvik
Hoj: Yamaha XJ900.

Inlägg: 1 231
Standard

Kolla all jordning är mitt tips !
pentti01 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-05, 21:56   #3
Jan-Olov
Medlem
 
Jan-Olovs avatar
 
Reg.datum: sep 2007
Bor: Ljungby
Hoj: XL1000 Varadero

Inlägg: 2 444
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av pentti01 Visa inlägg
Kolla all jordning är mitt tips !
Mitt med.
__________________
Jan-Olov
Jan-Olov är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-05, 23:05   #4
flygare69
Medlem
 
Reg.datum: jan 2012
Bor: Trelleborg, Skåne
Hoj: Honda Shadow VT600

Inlägg: 22
Standard

Ok, är helt grön vad gäller el. Allt funkar som det ska förutom blinkersen som inte vill fungera tillsammans med det andra. Skumt eftersom jag kopplat in det enligt beskrivning. Är det jorden till blinket som jag i så fall skulle kopplat fel då eller?
flygare69 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-05, 23:32   #5
Jan-Olov
Medlem
 
Jan-Olovs avatar
 
Reg.datum: sep 2007
Bor: Ljungby
Hoj: XL1000 Varadero

Inlägg: 2 444
Standard

Vad är det du har byggt om?
__________________
Jan-Olov
Jan-Olov är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-06, 01:05   #6
pentti01
Medlem
 
pentti01s avatar
 
Reg.datum: jun 2011
Bor: Storvik
Hoj: Yamaha XJ900.

Inlägg: 1 231
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av flygare69 Visa inlägg
Ok, är helt grön vad gäller el. Allt funkar som det ska förutom blinkersen som inte vill fungera tillsammans med det andra. Skumt eftersom jag kopplat in det enligt beskrivning. Är det jorden till blinket som jag i så fall skulle kopplat fel då eller?
Behöver inte vara felkopplat, det kan vara dålig kontakt i kopplings-don osv.
Ta loss alla el-kopplingar en o en, som har med blinkers att göra ( senare ev. all belysning) och gör rent; spruta "556" e.dyl, dra i sär o sätt ihop några ggr.
Leta även efter kablar som är fastskruvade i ramen (brukar finnas några st i.a.f) och gör ren även dem.
Var noga när du letar ; ibland är dom "gömda" tex. under/bakom batterihållaren.
Jag hade problem med bromsljuset i somras; visade sig att det ärgat i ett par skarvkontakter (orginal) till just jordningen. i.o.f.s är min hoj gammal men det kan hända lätt om skarvdonen sitter på ett ställe som är utsatt för fukt,tror jag.
pentti01 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-06, 08:44   #7
flygare69
Medlem
 
Reg.datum: jan 2012
Bor: Trelleborg, Skåne
Hoj: Honda Shadow VT600

Inlägg: 22
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jan-Olov Visa inlägg
Vad är det du har byggt om?
En gammal Honda Shadow 600 som sakta men säkert blir en bobber. Första cykeln för mig så det är en hel del frågetecken och jag famlar i blindo ibland, men man lär så länge man lever. Ska gå över kopplingarna igen. Surt bara när man lagt möda på att gömma allt snyggt med krympslangar och kabelband.
flygare69 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-06, 11:33   #8
flygare69
Medlem
 
Reg.datum: jan 2012
Bor: Trelleborg, Skåne
Hoj: Honda Shadow VT600

Inlägg: 22
Wink

Citat:
Ursprungligen postat av LowTech Visa inlägg
Du kan ju börja med att förklara för oss mindre vetande vad "..förutom blinkersen som inte vill fungera.." innebär?
Lyser bara..
lyser inte alls..
blinkar konstigt..
eller nåt annat..
Och framför allt VAD har du micklat med??? Och hur?

Bra svar kräver bra ställd fråga.
Prova att läsa tråden från början så ser du att det finns mer info än om du börjar läsa i mitten
flygare69 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-06, 20:56   #9
akems
Medlem
 
akemss avatar
 
Reg.datum: okt 2007
Bor: skåne
Hoj: GL 1100 sidovagn

Inlägg: 371
Standard

Prova att dra en lös ledning så slipper du kanske dra om allt utan kan hitta var det försvinner,tex jorda direkt från batteriet till lampan,spänning direkt till reläet osv.
akems är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-02-07, 00:31   #10
flygare69
Medlem
 
Reg.datum: jan 2012
Bor: Trelleborg, Skåne
Hoj: Honda Shadow VT600

Inlägg: 22
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av akems Visa inlägg
Prova att dra en lös ledning så slipper du kanske dra om allt utan kan hitta var det försvinner,tex jorda direkt från batteriet till lampan,spänning direkt till reläet osv.
Låter som en vettig idé.
Några tillägg: Kan en bränd lampa i systemet göra att ett sånt här fenomen uppträder? Märkte att parkeringsljusets lampa var trasig, men det borde väl inte påverka blinkersens funktion?
Har även originalreläet kvar på hojen, men har beställt ett elektroniskt ledrelä. Kan det vara reläet som ställer till det?
Vidare så har jag plockat bort lampan till blinkersgivaren för att motverka att det blinkar varningsljus hela tiden vilket det gjorde innan p.g.a bakmatning av ström till motsatt sida. Kan detta spela in??

Kanske dumma frågor, men som sagt, jag är inte kunnig på området.
flygare69 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Byggde mina egna rack Reject Utrustning & Tillbehör 15 2012-08-19 21:43
Var är mina CTEK-laddare…? Nina Nina & Motorcyklarna - Arkiv 7 2009-01-04 13:18
blinkers star 11000 Custom 4 2008-11-24 19:58
Mina fordon fotad av proffsfotograf + några till Kleemann Custom 6 2007-11-21 20:59



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson