Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > MC-relaterat > Mekhörnan

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2019-05-04, 18:32   #1
masterharen
Medlem
 
Reg.datum: maj 2019
Bor: MALMÖ
Hoj: XVS 1100

Inlägg: 3
Standard XVS 1100 Startproblem

Hej,

Sitter på en Yamaha XVS 1100 Dragstar -99 som jag har problem med.

Fungerade fint när jag köpte den i höstas, men efter att ha stått i ett garage nu hela vintern har den nu börjat strula.

Hojen gick inte att starta, precis som om batteriet var för klent/urladdat. Så jag laddade batteriet, med bra framgång, hojen startade. Men batteriet blev snabbt urladdat när den stod ett tag så skaffade mig ett nytt batteri.

Har fortfarande problem att starta. Den låter precis som att det är för lite kraft från batteriet trots att det för fulladdat och nytt. Man hör hur den går runt ett varv för att sen helt ge upp, lamporna på instrumentpanelen slocknar när man håller inne startknappen för att sedan tändas igen när jag släpper den. Alla lampor osv fungerar.

Jag har tom försökt starta med ett externt bilbatteri(fulladdat), men hade samma problem där. Den startar nästan alltid till sist, men nu senast idag har jag inte fått igång. Och när jag väl fått igång, kört en bra sträcka, så startar den hur lätt som helst. Men så länge den får stå ett längre tag får jag inte igång den.

Har kollat kontakterna till batterierna, som är rengjorda. Plockade av minuspolen som satt i hojen idag och den såg hel och fin ut.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till!!

//Hampus
masterharen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-05, 16:55   #2
Jan-Olov
Medlem
 
Jan-Olovs avatar
 
Reg.datum: sep 2007
Bor: Ljungby
Hoj: XL1000 Varadero

Inlägg: 2 444
Standard

Kan vara fel ute men startmotorn på Dragstaren är känt problem. Är startmotorn trög så hjälper inte ett nytt batteri. Förr vet jag att det fans forum för din hoj kolla, dom känner säkert till problemet.
Akta dig för bilbatteri dom är mycket starkare och chans att bränna startmotorn genom att köra för länge.
Kolla https://forum.svmc.se/showthread.php...100+startmotor
__________________
Jan-Olov

Senast redigerad av Jan-Olov den 2019-05-05 klockan 17:00.
Jan-Olov är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-05, 22:10   #3
masterharen
Medlem
 
Reg.datum: maj 2019
Bor: MALMÖ
Hoj: XVS 1100

Inlägg: 3
Standard

Hej,

Jag hittade problemet. Det var startmotorn det var fel på. Plockade av den och såg direkt att den var helt skev, se markeringarna på höger sida på bilden som de flyttat sig. Öppnade upp startmotorn och den var full med rost. Så blir att införskaffa sig en ny startmotor.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg IMG_20190505_122245.jpg (996.6 KB, 12 visningar)
masterharen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-06, 16:21   #4
Jan-Olov
Medlem
 
Jan-Olovs avatar
 
Reg.datum: sep 2007
Bor: Ljungby
Hoj: XL1000 Varadero

Inlägg: 2 444
Standard

Är startmotorn hel elektriskt så bör den gå att göra i ordning passa då på att byta kolen o rensa emellan kolektor delarna. Enklast rensar du emellan med ett avbrutet bågfilsblad med tänderna emot dig slipa bladet tunt så kan man krafsa rent försiktigt, efteråt så använd ett väldigt fint smärgelduk att putsa upp kopparn, nya lager är inte häller fel om det inte är glidlager som kan smörjas.
__________________
Jan-Olov
Jan-Olov är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-07, 13:26   #5
masterharen
Medlem
 
Reg.datum: maj 2019
Bor: MALMÖ
Hoj: XVS 1100

Inlägg: 3
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jan-Olov Visa inlägg
Är startmotorn hel elektriskt så bör den gå att göra i ordning passa då på att byta kolen o rensa emellan kolektor delarna. Enklast rensar du emellan med ett avbrutet bågfilsblad med tänderna emot dig slipa bladet tunt så kan man krafsa rent försiktigt, efteråt så använd ett väldigt fint smärgelduk att putsa upp kopparn, nya lager är inte häller fel om det inte är glidlager som kan smörjas.
Den var såpass sönderrostad att den var bortom all räddning. Förstår inte ens hur den har lyckats starta motorcykeln ibland. Men nu förstår jag i alla fall varför den lätt som den gjorde när jag försökte starta den och varför det inte blev bättre med ett bilbatteri.

Ringde min lokala mc-verkstad och de lyfter hem en ny startmotor för 1800 spänn
masterharen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-05-07, 16:18   #6
Jan-Olov
Medlem
 
Jan-Olovs avatar
 
Reg.datum: sep 2007
Bor: Ljungby
Hoj: XL1000 Varadero

Inlägg: 2 444
Standard

Ja ja det är ju hanterbart, gott att du löste problemet.
__________________
Jan-Olov
Jan-Olov är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Startproblem Yamaha Dragstar 1100 jonathan.eriksson Mekhörnan 5 2016-02-24 04:58
startproblem kekelulu Veteran 5 2015-05-15 12:28
startproblem, yamaha dragstar 1100 classic 02 50+spättan Mekhörnan 21 2015-05-06 12:28
Startproblem biggles68 Custom 3 2014-08-10 19:42
startproblem virago lynx330 Mekhörnan 16 2012-06-09 15:13



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson