Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > MC-relaterat > Mekhörnan

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2011-07-29, 15:30   #1
Iita
Medlem
 
Iitas avatar
 
Reg.datum: maj 2011
Bor: Borås
Hoj: Harley Davidson Street 750

Inlägg: 7
Red face Svårstartad Virago 1100

Är det någon som har koll på vad det kan vara när min Yamaha Virago 1100 har svårt att starta?
Batteriet är full laddat, kan det vara fel på startmotorn?

Den klickade några gånger i början av juni när jag köpte den men sedan har det fungerat att starta den vid första försöket, men igår när jag skulle starta den klicka den igen några gånger innan den gick igång.

En kompis till mig tyckte att det luktade lite som startmotor om den.

Själv har jag ju ingen koll på sådant, eftersom detta är min första hoj
__________________
Iita
Iita är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-29, 16:07   #2
Gibson
Moderator
 
Gibsons avatar
 
Reg.datum: maj 2007
Bor: Tyllinge (Västervik)
Hoj: YAMAHA FZR 1000 -88 KAWASAKI MEAN STREAK 2003

Inlägg: 3 337
Standard

Kan vara kolen i startmotorn som behöver bytas.
__________________
Min hojblogg
Min vardagsblogg
Det krävs talang för att spela hård rock och blues medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop.
Gibson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-29, 17:32   #3
Iita
Medlem
 
Iitas avatar
 
Reg.datum: maj 2011
Bor: Borås
Hoj: Harley Davidson Street 750

Inlägg: 7
Standard

Tack för hjälpen ska kolla upp detta
__________________
Iita
Iita är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-29, 17:37   #4
Guzzi-Leif
Medlem
 
Guzzi-Leifs avatar
 
Reg.datum: jun 2007
Bor: Värmland
Hoj: Guzzi 1200 Stelvio och Yamaha XT600E

Inlägg: 1 196
Standard

Även om batteriladdaren signalerar ok, kan batteriet vara slut.
Kolla också alla anslutningar till batteriet, i båda ändar!

För att lättare kunna fjärrdiagnostisera:
Funkar allt annat elektriskt? Vad händer med kontrollamporna (o ev ljuset) då du trycker in startknappen?
Guzzi-Leif är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-29, 18:43   #5
Iita
Medlem
 
Iitas avatar
 
Reg.datum: maj 2011
Bor: Borås
Hoj: Harley Davidson Street 750

Inlägg: 7
Standard

Allt elektriskt fungerar som det ska lampor lyser som de ska
Är mest orolig att det är något fel på startmotorn, får kolla kolen om det kan vara det.

Tack igen för tipsen jag får här
__________________
Iita
Iita är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-30, 01:15   #6
Guzzi-Leif
Medlem
 
Guzzi-Leifs avatar
 
Reg.datum: jun 2007
Bor: Värmland
Hoj: Guzzi 1200 Stelvio och Yamaha XT600E

Inlägg: 1 196
Standard

Det kan ju också vara startrelät eller själva tryckknappen.
Guzzi-Leif är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-30, 19:50   #7
Manne
Medlem
 
Mannes avatar
 
Reg.datum: mar 2009
Bor: Balsby
Hoj: XJR 1300

Inlägg: 43
Standard

Vad har du för fabrikat och ålder på ditt batteri, lampor kan lysa OK fast batteriet är på upphällningen men klarar inte att leverera tillräckligt med "kräm" när starten går in, så frågan kvarstår som Guzzi-Leif ställde "Vad händer med kontrollamporna (o ev ljuset) då du trycker in startknappen?"
Slocknar lamporna nästan helt när du trycker på starten så är det troligt att batteriet är på bommen, står det sen Biltema på batteriet så ökar sannolikheten ytterligare.
Börja med att kolla detta innan du går vidare i felsökandet.
__________________
If carlsberg made bikes, it would have been an XJR
Manne är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-03, 00:52   #8
Kjelleben
Medlem
 
Reg.datum: maj 2012
Hoj: Virago 1100 -95

Inlägg: 1
Standard

Haft samma problem men genom att trycka på nödbrytaren några gånger fram och tillbaka så har den startad... Glapp.
Kjelleben är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-14, 13:13   #9
wbr
Medlem
 
Reg.datum: nov 2011
Bor: Torslanda
Hoj: Just nu "Pan European"

Inlägg: 116
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Iita Visa inlägg
Är det någon som har koll på vad det kan vara när min Yamaha Virago 1100 har svårt att starta?
Batteriet är full laddat, kan det vara fel på startmotorn?

Den klickade några gånger i början av juni när jag köpte den men sedan har det fungerat att starta den vid första försöket, men igår när jag skulle starta den klicka den igen några gånger innan den gick igång.

En kompis till mig tyckte att det luktade lite som startmotor om den.

Själv har jag ju ingen koll på sådant, eftersom detta är min första hoj
På min Virago 1100 hade jag ett fel som liknar ditt, för det mesta startade den felfritt, men ibland ville inte startmotorn dra. Dock gick det alltid att starta i en utförsbacke utan hjälp av startmotorn.
Det var fel på Solenioden som sitter vid startmotorn. Den får spänning då du trycker på startknappen, den har två linningar (spolar) som gör ett magnetfält som med en smäll drar till en järnkärna till vilken är kopplad dels till ett kuggljul och dels till en strömbrytare som ger startmotorn ström. Därefter snurrar startmotorn.
Men hos mig hade en av de två linningarna i solenoiden slutat att fungera genom att anslutningstråden där den går ut från spolen och passerar genom ett hål i spolkärnan av plast, hade gått utav strax innan lödningen.
Detta gjorde att den enda linning som var hel inte gav tillräckligt med magnetfält för att dra till kugghjul och startmotorns strömbrytere - om inte batteriet var TOPPLADDAT.
Då den inte orkade sa det bara "klick" och inget hände.
Inga MC-skrotar hade någon solenoid liggande så det blev att köpa en ny svindyr. Så rullade jag igen efter någon veckas leveranstid.
Men nyfiken som man är så tog jag isär den gamla och konstaterade felet. Att inga MC-skrotar ligger på några solenoider, beror nog på att det är åtgång på dom, dvs troligen ett återkommande fel, skulle jag tro.
Jag har den lagade solenoiden liggande här på en hylla, du får gärna prova den om du vill.

Ursäkta - såg inte datum på ditt inlägg förrän nu, så du har väl lagat för länge sedan och kör för fullt.

Senast redigerad av wbr den 2012-05-14 klockan 13:17.
wbr är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Svårstartad.. Mallan Mekhörnan 12 2012-04-18 18:31
Framflyttade fotpinnar till Yamaha virago 1100 ubbeh Utrustning & Tillbehör 0 2012-03-03 18:34
Skillnaden melllan virago och virago xv?? livewire Custom 9 2011-08-28 19:08
problem med virago 1100 Gardek Custom 2 2011-01-24 19:38
Har shoppat! (Yamaha Virago 1100) pea_72 Custom 19 2009-11-19 07:14



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson