Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > MC-relaterat > Mekhörnan

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2010-04-20, 11:50   #1
Scarecrow
Medlem
 
Reg.datum: apr 2010
Bor: Sundsvall
Hoj: Yamaha FZR1000 -89

Inlägg: 9
Standard Startar inte.

Hej.
Jag behöver lite tips och hjälp med min hoj.
Det är en Yamaha Fzr 1000 årsmodell 89.
Den fungerade klockrent i höstas men när jag skulle starta den efter vintern så ville den inte. Jag har tagir ur batteriet och laddat den men den går inte igång. Man hör inget motorljud när man försöker starta den utan bara surret från startmotorn.
Vad kan felet vara? Får den ingen bensin eller har tändstiften lagt av under vintern eller kan det vara nåt annat?
Tacksam för svar.
Scarecrow är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 11:56   #2
Gibson
Moderator
 
Gibsons avatar
 
Reg.datum: maj 2007
Bor: Tyllinge (Västervik)
Hoj: YAMAHA FZR 1000 -88 KAWASAKI MEAN STREAK 2003

Inlägg: 3 135
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Scarecrow Visa inlägg
Hej.
Jag behöver lite tips och hjälp med min hoj.
Det är en Yamaha Fzr 1000 årsmodell 89.
Den fungerade klockrent i höstas men när jag skulle starta den efter vintern så ville den inte. Jag har tagir ur batteriet och laddat den men den går inte igång. Man hör inget motorljud när man försöker starta den utan bara surret från startmotorn.
Vad kan felet vara? Får den ingen bensin eller har tändstiften lagt av under vintern eller kan det vara nåt annat?
Tacksam för svar.
Har du kollat upp så att det är rätt spänning i batteriet? Går motorn runt när du försöker starta. Jag råkade nämligen ut för det en gång att motorn gick runt men ingenting hände, men jag fick lov att byta batteri och då startade den på en gång.
__________________
Min hojblogg
Min vardagsblogg
Det krävs talang för att spela hård rock och blues medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop.
Gibson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 11:56   #3
Gurrag
Medlem
 
Gurrags avatar
 
Reg.datum: maj 2009
Bor: Örebro
Hoj: Suzuki gs 850; Yamaha XTZ 750 -94

Inlägg: 701
Standard

Har du provat med startgas? går den igång på gasen så är det bränsleproblem annars är det tändning.

Kan tänka mig att det är soppan i förgasaren som blivit kinkig. Tappa ur den via bulten under varje förgasare.
Gurrag är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 12:00   #4
Scarecrow
Medlem
 
Reg.datum: apr 2010
Bor: Sundsvall
Hoj: Yamaha FZR1000 -89

Inlägg: 9
Standard

Efter laddning visade voltmätare på nästan 13 volt på batteriet. Nej motorn går inte runt den är helt död när man försöker starta.
Scarecrow är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 12:01   #5
Scarecrow
Medlem
 
Reg.datum: apr 2010
Bor: Sundsvall
Hoj: Yamaha FZR1000 -89

Inlägg: 9
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Gurrag Visa inlägg
Har du provat med startgas? går den igång på gasen så är det bränsleproblem annars är det tändning.

Kan tänka mig att det är soppan i förgasaren som blivit kinkig. Tappa ur den via bulten under varje förgasare.
Nej startgas ahr jag inte testat. Okej jag ska se om jag kan komma åt bultarna där. Tack för hjälpen.
Scarecrow är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 12:02   #6
Gibson
Moderator
 
Gibsons avatar
 
Reg.datum: maj 2007
Bor: Tyllinge (Västervik)
Hoj: YAMAHA FZR 1000 -88 KAWASAKI MEAN STREAK 2003

Inlägg: 3 135
Standard

Min FZR är tjurig varje vår och jag får rulla igång den så att det blir ordentlig snurr, då går den igång.
__________________
Min hojblogg
Min vardagsblogg
Det krävs talang för att spela hård rock och blues medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop.
Gibson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 12:04   #7
Scarecrow
Medlem
 
Reg.datum: apr 2010
Bor: Sundsvall
Hoj: Yamaha FZR1000 -89

Inlägg: 9
Standard

Gjorde ett försök att rulla igång min med men det gick inte heller
Scarecrow är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 13:53   #8
Jåke
Medlem
 
Reg.datum: maj 2007
Bor: -
Hoj: Aprilia Tuono V4 APRC 2011

Inlägg: 813
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Scarecrow Visa inlägg
Man hör inget motorljud när man försöker starta den utan bara surret från startmotorn.
Surret från startmotorn? Menar du att startmotorn inte drar runt motorn alls eftersom du säger "inget motorljud"?

En startmotor surrar normalt inte, det man kan höra på många hojar när man vrider på tändningen är ju surr från bensin-/accpump, när man sen trycker på start ska motorn gå runt. Om inget händer när du trycker på startknappen så kolla att inte den berömda dödarknappen är felställd. Den har lurat många efter vintern...

13 volt på batteriet säger inte hela sanningen heller, det kan ändå vara för låg strömstyrka i ett gammalt batteri så det inte orkar med lasten vid start. Har du gjort något annat under vintern med hojen?

Om motorn går runt men inte tänder kan det vara att bensinen blivit gammal. Det händer att hojen inte klarar det, speciellt förgasarhojar brukar vara lite känsliga. Blanda ut med lite nytankad bensin isf så brukar det lösa sig. Har du otur åker du på att byta stift.
__________________
/ Letar sunt förnuft i en värld som alltmer går runt på hörsägen
Jåke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 14:11   #9
Scarecrow
Medlem
 
Reg.datum: apr 2010
Bor: Sundsvall
Hoj: Yamaha FZR1000 -89

Inlägg: 9
Standard

"Surret" från startmotorn är när jag trycker på knappen för att starta. Det är bara ett sånt ljud man hör inget "brum" ljud från motorn. Fan vad jag är dålig på att beskriva.
Ja det ljudet från bensin-/accpump hörs ochså men bara när jag vrider om nyckeln i tändningslåset.
Dödarknappen står på läge "run" men kan det ha blivit fel där ändå?

Nej inget är gjort under vintern. Den har stått under en pressening i ett garage hela vintern och jag har inte rört den något.

Okej kanske är värt att testa med att blanda i lite ny bensin. Den som ligger i har ju varit där sen i september/oktober.
Scarecrow är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-20, 15:35   #10
erkagn
Medlem
 
erkagns avatar
 
Reg.datum: okt 2009
Bor: Umeå
Hoj: HD XL 1200 C -08

Inlägg: 1 606
Standard

Kan vara kontakten till sidostödet som ska förhindra att man kör iväg med stödet nerfällt. Min kompis hade det felet på en Yamaha Warrior.
erkagn är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Hjälp min harley startar inte bikersussi Mekhörnan 31 2013-05-13 14:50
Hjälp den startar inte!!! (xv1600) MJ_750 Mekhörnan 11 2012-06-01 08:26
Kawasaki KLE500 startar inte pbiddy Mekhörnan 7 2012-05-28 19:52
Yamaha XJ 550 4v8 Startar inte ibland Brännjack Mekhörnan 8 2011-11-04 18:55
Intrudern startar inte rulle Mekhörnan 12 2010-07-29 15:56



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Style by HTWoRKS