Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > MC-relaterat > Mekhörnan

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2015-06-14, 13:40   #1
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard Suzuki GS 750 L 82

Jag har köpt en Suzuki gs750l 82 som jag inte får att gå rent. Den stryper sig när man ska gasa. Jag har bytta olja o filter och nya stift . Har även gjort ren förgasarna men den stryper sig ändå . Jag tror att den inte får bensin som den ska men jag vet inte om det är så.
Jag har tänkt att renovera den om jag får motorn att gå som den ska.
Är det någon som har varit med om liknande problem så är jag tacksam för hjälp och tipps.
Den har dessutom ståt i två år utan att den har blivit startad. Men den startar lätt men den stryps då jag gasar upp den på 2.3 tusen varv.

Vill gärna köra med veteran bikers om det fina någon sådan klubb eller liknande.
Givetvis ska cykeln funka först.��

Mvh
GOJ
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-14, 15:06   #2
Krokmark
Medlem
 
Reg.datum: apr 2014
Bor: Vislanda, Kronoberg
Hoj: Suzuki GS 1100 G -84

Inlägg: 276
Standard

Kan vara så att det är stopp i högfartsmunstycket alt att du har ett trasigt membran.
Kollade du alla membranen när du hade nere förgasarna?
__________________
Using Tapatalk
Krokmark är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-16, 21:19   #3
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard

Hejnoch tack för ditt svar.
Jag har kollat alla fyra membranen och de värkar att fungera som de ska. När man trycker upp trottlarna så kommer där ett litet pys när de går ner igen eller tvärt om så de låter bra. Högfarts munstycket har ja ingen vetskap om och undrar vilket det är och var det sitter?
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-16, 21:26   #4
Olle Å
Medlem
 
Reg.datum: sep 2009
Bor: Borgvik, Värmland
Hoj: Honda Transalp 98:a, Yamaha XT 125 83:a

Inlägg: 4 505
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av GOJ Visa inlägg
Hejnoch tack för ditt svar.
Jag har kollat alla fyra membranen och de värkar att fungera som de ska. När man trycker upp trottlarna så kommer där ett litet pys när de går ner igen eller tvärt om så de låter bra. Högfarts munstycket har ja ingen vetskap om och undrar vilket det är och var det sitter?
Kommer inte ihåg vilket år Suzuki gick över från brytarsystem till CDI. jag hade en 850 GS med brytartändning vilken fick justeras då och då för att den gick orent på högre varv.
Olle Å är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-16, 21:39   #5
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard

Hej och tack för info . Jag ska kolla upp det också.
Jag kan bara varva upp den till 3tusen varv sen stryps den . Och kör jag med den så går den bara i 60-70 km sen stryps den.
Men den startar lätt och går bra på tomgången .
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-16, 22:40   #6
LowTech
Medlem
 
LowTechs avatar
 
Reg.datum: jan 2011
Bor: Jkpg
Hoj: Honda - Benelli m fl

Inlägg: 859
Standard

...och soppan rinner fram till förgasarna fint och i rätt mängd???
Kollat kranen?
Haft slangen lös och kollat?
Vakuum slang OK?
LowTech är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-16, 22:57   #7
Lasse Pamdal
Medlem
 
Lasse Pamdals avatar
 
Reg.datum: jun 2013
Bor: Bohus
Hoj: yamaha virago 1100 och 535

Inlägg: 12
Standard

Kolla nivån på flottörerna, de kan vara för låga, en möjlig orsak.
Lasse Pamdal är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-17, 17:02   #8
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av LowTech Visa inlägg
...och soppan rinner fram till förgasarna fint och i rätt mängd???
Kollat kranen?
Haft slangen lös och kollat?
Vakuum slang OK?
Tack för tipset . Jag har tagit av tanken och försörjt motorn med separat bensin det blev ingen skillnad .
När det gäller vakuum slangen så är jag lite o säker för jag vet inte hur den ska fungera.
När jag sätter kranen på on får den ingen bensin alls . Sätter jag kranen på reserv så rinner bensinen hella tiden.
Så kanske att det är något med vakuumen ändå .?
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-17, 17:04   #9
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lasse Pamdal Visa inlägg
Kolla nivån på flottörerna, de kan vara för låga, en möjlig orsak.
Tack för tipset . Menar du flötererna i förgasarna då. Eller i tanken ?
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-06-17, 17:06   #10
GOJ
Medlem
 
Reg.datum: jun 2015
Bor: Skåne
Hoj: Yamaha GS 750 L - 82

Inlägg: 8
Standard

Bra tips jag ska kolla flotörerna i förgasarna om de går att justare

Trevlig midsommar��

Senast redigerad av GOJ den 2015-06-17 klockan 21:53.
GOJ är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Suzuki Intruder 800 eller Suzuki Marauder 800? Jerre84 Custom 18 2014-08-03 09:51
Suzuki GSX dör vid gas martin_m Mekhörnan 4 2013-07-15 10:10
Suzuki VX 800 Ron Touring 3 2012-10-06 21:54
Suzuki GS 500 MagnusD Veteran 13 2012-04-16 06:48
Suzuki RF 600/900 intemartin Touring 3 2009-08-11 20:54



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson