Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > Motorcyklar > Veteran

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2015-04-30, 15:50   #1
kekelulu
Medlem
 
Reg.datum: apr 2015
Bor: göteborg
Hoj: Yamaha XJ 400

Inlägg: 1
Cool startproblem

Jag har en Yamaha XJ 400 -82 som inte startar efter vinterförvaringen.
Jag har laddat batteriet o det ska va ok, vrider tändningsnyckeln o allt e fortfarande ok, trycker start knappen o då slocknar allt? Någon som vet vad det är? En av säkringarna gick men det blir samma fel igen utan att säkringen går även vid nästa försök. Tips???
kekelulu är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-04-30, 15:55   #2
jrutgers
Medlem
 
jrutgerss avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Bor: West Coast
Hoj: Triumph Speedmaster

Inlägg: 1 379
Standard

Startreläet kanske har gett upp?
Överslag?
Startmotorn satt sig?

Går motorn runt om du lägger i växeln och putter hojen framåt?


//Janne
jrutgers är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-04-30, 16:34   #3
swedan
Medlem
 
swedans avatar
 
Reg.datum: feb 2009
Bor: Småland
Hoj: XV1600

Inlägg: 364
Standard

Lyser strålkastaren som den ska, med full styrka?
Slocknar strålkastaren också när du trycker på startknappen, d v s att strömmen försvinner?
I så fall kan det vara batteriet som är slut och ger för dåligt med ström.
__________________
Hellre omkörd och bortkommen än omkommen och bortkörd
swedan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-04-30, 17:55   #4
LowTech
Medlem
 
LowTechs avatar
 
Reg.datum: jan 2011
Bor: Jkpg
Hoj: Honda - Benelli m fl

Inlägg: 859
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kekelulu Visa inlägg
Jag har laddat batteriet o det ska va ok, vrider tändningsnyckeln o allt e fortfarande ok, trycker start knappen o då slocknar allt? Någon som vet vad det är? En av säkringarna gick men det blir samma fel igen utan att säkringen går även vid nästa försök. Tips???
Dålig kontakt någonstans.. Klassiskt symptom.
Batteripolerna eller ev senare i kedjan,, runt startreläet där brukar man börja "ta ström" till övrigt på hojen...

Senast redigerad av LowTech den 2015-04-30 klockan 19:30.
LowTech är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-05-03, 11:07   #5
roggie_49
Medlem
 
roggie_49s avatar
 
Reg.datum: sep 2014
Bor: Östra Aros
Hoj: Honda Shadow ACE 750 VT 2C

Inlägg: 22
Standard

Reläet eller kortis i startknappen.
roggie_49 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-05-15, 12:28   #6
LowTech
Medlem
 
LowTechs avatar
 
Reg.datum: jan 2011
Bor: Jkpg
Hoj: Honda - Benelli m fl

Inlägg: 859
Standard

Hur har det gått???
Helt klart "kontaktproblem" nånstans..


Min -82 startade på 3,e försöket efter vinterförvaringen.
Ingen starthjälp av något slag..
Två underhållsladdningar av batt under vintern - och hojen stod utomhus!
LowTech är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Start problem cb750 -83 Kentrm Mekhörnan 5 2012-08-22 09:45
Hojtur 9/6 Start Gyttorp Håkan46 Träffar & Körningar 7 2012-06-12 13:14
Start-tips Honda CB 250 Evavind Mekhörnan 11 2009-11-23 06:24
Vilken start! Nina Nina & Motorcyklarna - Arkiv 3 2008-09-09 05:44
trevlig start på semestern kriegserklärung Övrigt hojsnack 14 2007-07-05 17:05



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson