Gå tillbaka   Hojen.nu - mc-forum > Motorcyklar > Custom

Svara
 
Dela Ämnesverktyg
Gammal 2014-07-12, 19:30   #1
biggles68
Medlem
 
Reg.datum: jul 2014
Hoj: Suzuki VZ 800

Inlägg: 2
Standard Startproblem

Hej!

Har nyligen skaffat MC, och övningskör med grannen för tillfället.

Har köpt en fin Suzuki VZ800 Marauder, och är hyfsat nöjd med den.
Den har fungerat klockrent fram tills i dagarna.

Detta problem har dykt upp:

- Helt plötsligt så startar den inte, med elstarten. Reläet klickar, men det händer inget, startmotorn går ej igång.

- Jag trodde det var något med batteriet, provade ett nytt, men det var ingen skillnad.

- Jag ringde en polare, och han sa att jag skulle rulla lite med en växel i och släppa upp kopplingen, och därefter prova med elstarten igen.

- Då fungerade det perfekt, jag trodde allt var frid och fröjd.

- Vi kör till stan, och parkerar. Därfter är det samma problem.

- Jag rullar lite med en växel i. och därefter fungerar det.

- Tyvärr så får jag göra detta varje gång. Nu till frågorna.

Är startmotorn sliten?

Är det någon som vet vad detta tyder på?

Kan man montera bort startmotorn och sätta dit igen, eller tyder det på annat elfel?

Är mycket tacksam om det är någon här som har erfarenhet, och skulle kunna ge ett par tips. Jag är ingen mekare, men inte helt främmande för att helt praktiskt försöka lösa saker själv, och tänker hyfsat logiskt. :-)

Tacksam för svar!

MVH Joacim
biggles68 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-12, 22:53   #2
jrutgers
Medlem
 
jrutgerss avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Bor: West Coast
Hoj: Triumph Speedmaster

Inlägg: 1 379
Standard

Jag skulle nog rycka ur startmotorn och se över den som ett första steg baserat på din beskrivning


Så kan det gå…
jrutgers är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-16, 06:09   #3
klaus
Medlem
 
klauss avatar
 
Reg.datum: feb 2009
Bor: Stockholm
Hoj: Boss Hoss 5700cc V8

Inlägg: 846
Standard

kolla även ledningarna mellan relät och startmotorn så dom är ok fast och ingen oxidation.
Solenoiden på startmotorn kan vara sliten
klaus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-08-10, 19:42   #4
biggles68
Medlem
 
Reg.datum: jul 2014
Hoj: Suzuki VZ 800

Inlägg: 2
Standard

Hej!

Vill bara meddela att jag plockade bort startmotorn, öppnade upp den och blåste ur lite kolrester. Jag torkade av alla kopparytor med lite t-sprit och en grov handduk, satte ihop den igen, och därefter gick den jättefint. Allt såg bra ut, så den håller nog ett tag till.

Det var i alla fall mycket enkelt.

Tack för de svar jag fick! Återkommer vid andra problem!

Med vänlig hälsning, Jocke
biggles68 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Intruder VL1500 startproblem Helgon1 Mekhörnan 0 2013-07-11 21:49
Startproblem efter lite längre tur kvantfysik Mekhörnan 13 2013-06-30 20:49
startproblem med tenere 660 1992 janeric.andersson@gmail.c Mekhörnan 4 2012-08-29 19:24
startproblem virago lynx330 Mekhörnan 16 2012-06-09 15:13
Startproblem Suzuki Intruder 1500 harpoonman Mekhörnan 29 2010-08-15 13:37



Programvara från: vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson